“ΠΥΡΗΝΑΣ”

Στο καταφύγιο Μπάφι, εκτός των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται από την Trekking Hellas Πάρνηθας, κάθε ιδιώτης ή εταιρία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους χώρους μας για την εκδήλωσή του.

Η ανανεωμένη αίθουσα εκδηλώσεων «Πυρήνας» διατίθεται για σεμινάρια, συνέδρια ή και ημερίδες που αφορούν εκδηλώσεις, εταιριών, συλλόγων, σωματίων κτλ. Προσφέρει άριστη ποιότητα φαγητού που προέρχεται μέσα από την παράδοση μας και υπηρεσιών σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον με ρεαλιστικές τιμές. Στόχος μας και επιθυμία μας είναι η απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης σας.

Με απόλυτο σεβασμό στις ανθρώπινες ανάγκες και τις επιθυμίες σας, σας καλούμε να επισκεφτείτε τους χώρους μας για να πραγματοποιήσετε τις εκδηλώσεις σας με έναν πρωτοποριακό τρόπο κοντά στην φύση.

Στα τέλη του 2011 δημιουργείται “ο Πυρήνας”, ένας χώρος όπου θα μπορούν ομάδες, παρέες, σχολεία, οικογένειες να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να δράσουν, καταθέτοντας την αγάπη τους για το περιβάλλον και συγκεκριμένα για τον εθνικό δρυμό. Το υλικό που παρουσιάζεται στο χώρο είναι το αποτέλεσμα συνεργατικής δουλειάς μιας ομάδας νέων που ονομάζεται Παρνηθιστές και οι οποίοι μέσα από το πρόγραμμα «Δρώ και αποδρώ», στα πλαίσια της υπο-δράσης 1.2 «Πρωτοβουλίες Νέων» του Ευρωπαϊκού προγράμματος ” Νέα Γενιά σε Δράση”, κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες με έναν απλό και ξεκάθαρο τρόπο να εμφανίσουν τις κρυφές ομορφιές της Πάρνηθας και να αναδείξουν έτσι το σπουδαίο αυτό αγαθό που περικλείει με την απλότητα της η φύση…Το αγαθό της σοφίας.

Η άτυπη ομάδα «Παρνηθιστές» αποτελείται από νέους που κύριο πάθος τους είναι η ενασχόληση με το φυσικό περιβάλλον μέσα από κάθε είδους δραστηριότητες σε αυτό αλλά και με την εθελοντική δράση όπου υφίσταται ανάγκη. Όλα τα μέλη της ομάδας μας διαμένουν στην Αθήνα οπότε ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς στη φύση, λογικό είναι ότι αποτελεί ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας, πνεύμονας ζωής για όλη την Αττική.
Μέσω αυτού του προγράμματος και από την αγάπη τους για τη φύση και το δρυμό της Πάρνηθας, στόχος τους είναι να μεταδώσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν, ακόμα και να συνεργαστούν με τα σχολεία που θα αποφασίσουν να επισκεφτούν την Πάρνηθα. Σκοπός να δημιουργηθεί στα παιδιά το σκίρτημα για να προβληματιστούν και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον.

“ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΥΣΤΡΙΩΤΗΣ”

Ξεκινήσαμε το 2013 ανοίγοντας τις πόρτες άλλης μίας αίθουσας στον επάνω όροφο του καταφυγίου η οποία για μας συμβολίζει την «αναγέννηση». Πρόκειται για ανακατασκευή ενός χώρου κατεστραμμένου από την πυρκαγιά το 2009. Πλέον αποπνέει ένα νέο αέρα δύναμης και αισιοδοξίας. Φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, δίνει στον επισκέπτη, μονομιάς, μία αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς. Τέσσερα μεγάλα παράθυρα φωτίζουν την νοτιοανατολική πλευρά χαρίζοντάς της θέα ανεκτίμητη, τόσο στον εθνικό δρυμό όσο και στους γύρω ορεινούς όγκους και τον αστικό ιστό.

Ο χώρος αυτός είναι ιδανικός για εστίαση, εκδηλώσεις για εταιρίες, γ