Back to top

Αρχική

VIDEO TOUR

 1. Καταφύγιο Πάρνηθας "Μπάφι"

  Μία μόλις ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο όμορφο και άγνωστο, για πολλούς, βουνό της Πάρνηθας μπορείς να αναπνεύσεις οξυγόνο, να αποδράσεις από τη πολύβουη πόλη, να ξεφύγεις από την ρουτίνα της καθημερινότητας και με μια στάση στο καταφύγιο Μπάφι, να απολαύσεις τον πρωινό καφέ και την υπέροχη θέα. Το καταφύγιο Μπάφι βρίσκεται στην καρδιά της Πάρνηθας. Ένα καταφύγιο οργανωμένο και κατάλληλο να δεχτεί επισκέπτες κάθε ηλικίας όπου τους δίνεται η δυνατότητα να χαλαρώσουν μέσα στην φύση και τον καθαρό αέρα και να ανακαλύψουν το μοναδικό ελατόδασος της Αττικής μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.
 2. Καταφύγιο της Φύσης

  Η μεγάλη πυρκαγιά του Ιουνίου του 2007, έκαψε τα 2/3 του ελατοδάσους. Συνολικά κάηκαν 56.000 στρέμματα από τα 300.000στρ. της συνολικής έκτασης του βουνού. Σήμερα το βορειοανατολικό μέρος του Εθνικού Δρυμού παραμένει πράσινο και εκεί ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει ελάφια, να εξερευνήσει μονοπάτια διαφόρων βαθμών δυσκολίας, να δει διαφορετικά είδη μανιταριών και να παρατηρήσει ενδημικά είδη φυτών. Η Πάρνηθα παραμένει πραγματικό καταφύγιο των ανθρώπων που αγαπούν τα βουνά και λατρεύουν τη φύση. Το καταφύγιο «Μπάφι» παρέχει στους επισκέπτες του όχι μόνο την παραδοσιακή ζεστή φιλοξενία, αλλά παράλληλα τους βοηθά να γνωρίσουν τις απαράμιλλες ομορφιές του τόπου.
 3. Υπαίθριες Δραστηριότητες

  Η ομάδα της Trekking Hellas Πάρνηθας, πάνω από δέκα χρόνια με συνεχή παρουσία στο όμορφο βουνό προσφέρει με ασφάλεια υπαίθριες δραστηριότητες, σκοπός να μυήσει αλλά και να μεταδώσει τις γνώσεις της, σε όποιον αναζητάηρεμία, ψυχαγωγία, άσκηση σε σύντομο χρόνο και με μικρό κόστος μεταφοράς μακριά από την πολύβουη πόλη.
  Οι παρακάτω δραστηριότητες ενδείκνυνται για αρχάριους και παιδιά :
  -Πεζοπορία σε μονοπάτια μέσα στο ελατοδάσος
  -Ορεινή ποδηλασία σε δασικούς δρόμους
  -Αναρρίχηση σε φυσικά βράχια
  -Σπηλαιολογία στο σπήλαιο του Πανός
  -Σχολικές εκδρομές με στόχο την περιβαλλοντική ενημέρωση των παιδιών μέσα από βιωματικές δρασεις.
  -Παιδικές εκδηλώσεις και εξειδικευμένα camp σε όλες τις σχολικές διακοπές μέσα στον χρόνο για τους μικρούς μας φίλους (χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι)
  -Εταιρικές εκδηλώσεις με team building activities
 4. Η Trekking Hellas Πάρνηθας

  Από τον Αύγουστο του 2004 η Trekking Hellas Πάρνηθας σε συνεργασία με το καταφύγιο Μπάφι διοργανώνουν οργανωμένες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ώστε να προβληματιστούν δημιουργικά, με συμπεριφορές και ενέργειες που θα τους υποδείξουν τρόπους να συνεργάζονται καλύτερα, να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους, να έρθουν σε επαφή με την φύση και κυρίως να αναπτύξουν την οικολογική τους συνείδηση. Λαμβάνοντας μέρος, σε μία από τις πολλές δραστηριότητες, η διασκέδαση κορυφώνεται με έναν ιδιαίτερο και ασυνήθιστο τρόπο για μικρούς και μεγάλους.

Δραστηριότητες

Οι εμψυχωτές της Trekking Hellas είναι πάντα πρόθυμοι να παρέχουν πληροφορίες σε όλους τους επισκέπτες και φίλους του βουνού, για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, για τις πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές, ενώ ξεναγοί εθνικών δρυμών διοργανώνουν περιβαλλοντικές ξεναγήσεις στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Διαμονή

HOT

Άφιξη
Αναχώρηση

Ενηλίκες
Παιδιά

Υμηττός (3 κρεβ.) 30€/δωμάτιο
Πεντέλη (5 κρεβ.) 50€/δωμάτιο
Όλυμπος (2(+1) κρεβ.) 60€/δωμάτιο
Πάρνηθα (8 κρεβ.) 10€/άτομο
Πλάτανος (25 κρεβ.) 10€/άτομο
Νότος (20 στρώματα) 8€/άτομο
Δωμάτια
Κόστος: 0.00
Ονοματεπώνυμο

10€ / άτομο / βραδιά

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Our Blog

Μετά τα "Ταξιδιάρικα Πουλιά" και τους "Ωκεανούς", οι βραβευμένοι με Όσκαρ δημιουργοί αφηγούνται με τόλμη και ευαισθησία μια άλλη ιστορία της Ευρώπης. Το ντοκιμαντέρ Les Saisons, ιχνηλατεί τα άγρια ζώα σε μια περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή κάνει αισθητή την παρουσία της.
Περάσαμε καλά πέρυσι και το επαναλαμβάνουμε! Σας περιμένω το τριήμερο 10-12 Φλεβάρη στο καταφύγιο Μπάφι.

Επικοινωνία

Mpafi Refuge

Reservations

